woensdag, 1. augustus 2012 - 16:19

Hagenaar berooft van dure schilderijen door 'restaurateurs'

Den Haag

Op een wel heel brutale manier wisten twee oplichters dinsdagmiddag een 68-jarige Hagenaar te beroven van vijf dure schilderijen. 'Onder de gestolen schilderijen bevinden zich twee werken van de bekende schilder Isaac Israels, met een gezamenlijke waarde van 200.000 euro', meldt de politie woensdag.

Twee mannen belden dinsdagmiddag rond 15.00 uur aan bij de woning aan de Van Kijfhoeklaan met de mededeling dat zij voor een restaurateur de twee schilderijen van Isaac Israels kwamen halen.

Omdat de bewoner in juli al een ander schilderij door de restaurateur had laten ophalen en de restaurateur ook nog met deze twee schilderijen aan de slag zou gaan, gaf de bewoner de schilderijen aan het tweetal mee.

Even later kreeg de man toch argwaan en belde de politie. Op aanraden van de agenten belde de Hagenaar eerst naar de restaurateur. Die ontkende echter dat hij de schilderijen had laten ophalen.

De politie is in de woning direct een onderzoek gestart. Tijdens het onderzoek ontdekten de agenten nog drie lege plekken in het huis, waar volgens de eigenaar ook nog schilderijen horen te hangen. Om welke kunstwerken het gaat en wat de waarde hiervan is, is op dit moment nog niet bekend.

Getuigen gezocht
De politie onderzoekt de diefstal van de vijf kunstwerken en is op zoek naar getuigen. De twee mannen droegen donkerblauwe broeken en donkerkleurige bovenkleding.

Beide mannen waren blank en hadden kort, donker haar. Beide mannen waren ongeveer 1,75 meter lang en ongeveer 45 jaar oud. Nadat zij de schilderijen in een donkerkleurige auto, type sedan, hadden gelegd, reden zij de straat uit en sloegen de Van der Aastraat in.

Oproep
Heeft u dinsdagmiddag 31 juli tussen 15.00 en 15.25 uur iets gezien van deze oplichting? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):