donderdag, 26. april 2012 - 23:13 Update: 08-07-2014 0:53

Hallo Jumbo en C1000

Jumbo Groep Holding B.V. heeft het voornemen om de C1000 en Jumbo formules samen te brengen onder één versterkt Jumbo merk.

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend, na afronding van een strategische heroriëntatie volgend op de overname van C1000.

C1000 en Jumbo Supermarkten hebben de afgelopen maanden diverse formulescenario’s uitgebreid geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat één sterke Jumbo formule de klant uiteindelijk het meeste te bieden heeft. Verder zal één formule de inkoop- en innovatiekracht van deze grootste ondernemersretailer van Nederland doen vergroten. Het bedrijf en de ondernemers zullen optimaal profiteren van deze strategie.

Jumbo is voornemens om 82 winkels te verkopen aan Ahold en 54 winkels aan Coop. Deze verkoop is het gevolg van de voorwaarden die door de NMa aan de overname van C1000 zijn gesteld en de mate waarin de winkels passend zijn bij de bedrijfsvoering en de gekozen strategie. Van Eerd: “Wij hebben zeer zorgvuldig gekeken bij welke marktpartijen onze winkels het best tot hun recht kunnen komen. Wij zijn ervan overtuigd dat de voorgenomen transacties met Ahold en Coop het beste zijn voor alle betrokken partijen.”

De transacties zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. De timing van overdracht van de winkels zal nader worden uitgewerkt.

De komende jaren zullen circa 300 C1000 winkels worden omgebouwd tot nieuwe Jumbo supermarkten. Daarmee zal het totale aantal Jumbo winkels uitgroeien tot circa 600 met een marktaandeel van zo’n 20% en een consumentenomzet van ongeveer 7 miljard euro. Wanneer welke winkel wordt omgebouwd, zal later worden bepaald.

De nieuwe formule- en integratiestrategie zal er toe leiden dat het totaal
aantal banen op de hoofdkantoren zal teruglopen van 1300 naar 700 tot 800 in 2015. De vaste arbeidsplaatsen op de distributiecentra blijven behouden door onder meer minder gebruik te maken van flexkrachten. Ongeveer de helft van de medewerkers in het distributiecentrum Gieten wordt overgenomen door Coop. De rest van de medewerkers zal zo veel mogelijk worden ondergebracht in andere DC’s van Jumbo.
Categorie:
Tag(s):