vrijdag, 20. april 2012 - 13:38 Update: 08-07-2014 0:53

Halve eredivisie boos op Ajax

Amsterdam

(Elfvoetbal) De halve eredivisie valt momenteel over Ajax heen. De Amsterdamse cub haalde de afgelopen weken enkele jeugdspelers op bij andere clubs in het land en dat is duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten bij die clubs, zo meldt de Volkskrant.

Volgens Foeke Booy, directeur van FC Utrecht heeft Ajax niet netjes gehandeld bij de overname van twee jeugdspelers: "De contacten zijn niet correct verlopen. De jongens zijn eerder benaderd dan afgesproken. Als het goed is, belt een hoofd opleidingen eerst met zijn collega. Bij ons wist Henny Lee van niets. Ajax pretendeert zo'n goede opleiding te hebben, maar ze lopen alleen te shoppen. Ze hebben maling aan alles en slaan afspraken in de wind. Als je ze daarop aanspreekt, weten ze niet waarover je het hebt. Of ze vaardigen naar een regulier overleg een coördinator van de onderbouw af."

Ook Marcel Brands van PSV is niet te spreken over de handelswijze van de Amsterdammers en spreekt zelfs over het schenden van een Gentlemans agreement: "Ik neem die jongen niets kwalijk. Het gaat erom dat wij van Ajax niets hebben gehoord. Naar mijn weten bestond er een gentleman's agreement tussen Ajax, Feyenoord en PSV. Dat is op deze manier niets waard. Hierbij is niemand gebaat. Zo krijgen we wildwest."

Wim Jong, sinds enkele maanden lid van het technisch hart van Ajax, is zich van geen kwaad bewust: "Het is het verhaal van de pot en de ketel. Het gebeurt bij ons ook dat een jongen opeens naar een andere club verhuist. Het gaat hier bovendien om de individuele keuze van de speler. Als een jongen weg wil bij een club, moet die club misschien ook in de spiegel kijken."
Categorie:
Tag(s):