woensdag, 4. april 2012 - 20:31

Handhavingsactie huisvesting tijdelijke werknemers Eemshaven

Uithuizen

Dinsdagavond 3 april 19.00 uur voerden medewerkers Vergunningen, Toezicht en Handhaving, politie en brandweer een onaangekondigde handhavingsactie uit aan de Lauwersdwarsweg in Uithuizen.

Deze actie werd voorbereid naar aanleiding van diverse signalen over dringende mensonwaardige huisvestingsomstandigheden van werknemers in dienst van een bedrijf in de Eemshaven.

De locatie had een vergunning voor het huisvesten van zestien werknemers. Bij de controle werden 52 slaapplaatsen en 33 werknemers aangetroffen. De handhavingsactie nam ongeveer een uur in beslag en verliep zonder incidenten.

De veiligheid van de werknemers staat voorop bij dit soort acties en zij werden gisteravond dan ook direct naar een hotel gebracht. Dit gebeurde in samenspraak met politie en gemeente op dringend advies van de brandweer die de situatie als urgent brandonveilig beschreef.

Het installatiebedrijf waar de werknemers in dienst zijn, moet zorgen voor menswaardige en veilige huisvesting. Handhavingsmedewerkers, politie en brandweer zien toe op naleving van deze eis. Uit nader onderzoek zal blijken wat de sanctie voor de overtreding zal zijn.
Provincie:
Tag(s):