maandag, 30. januari 2012 - 16:21

Hardere aanpak van criminele motorclubs

Den Haag

Minister Opstelten wil gemeenten, Openbaar Ministerie en politie meer mogelijkheden geven om motorclubs aan te pakken. 'Zo moeten burgemeesters die geen clubhuis of evenementen in hun gemeente willen, worden geholpen bij het weren van de motorclubs', meldt het ministerie van het ministerie van Veiligheid en Justitie maandag.

De minister wil de zogenaamde ‘outlaw bikers’ aanpakken, die zich volgens hem bezighouden met afpersing, bedreiging, geweld, handel in wapens en drugs. Opstelten schrijft dit maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Leden van de clubs worden regelmatig in verband gebracht met allerlei vormen van criminaliteit. ‘Het aan de laars lappen van de regels en dat men zich onaantastbaar waant moet stoppen. Ook moet het afgelopen zijn met afpersings- en intimidatiepraktijken, bedreigingen en geweld vanuit deze hoek’, aldus minister Opstelten.

De Raad van Korpschefs heeft een infocel opgericht om informatie uit verschillende strafrechterlijke onderzoeken bij elkaar te brengen. Zo moeten verbanden, spilfuncties en netwerken worden geanalyseerd.
Provincie:
Tag(s):