maandag, 10. december 2012 - 10:24

Harderwijk op ijs

Harderwijk

Op zaterdag 15 december komen de schoonrijders weer naar de ijsbaan op de Markt van Harderwijk. Waan je even terug in de tijd waarin onze grootouders zwaaiden en zwierden over de bevroren Hollandse wateren.

Op zaterdHarderwijk. Waan je even terug in de tijd waarin onze grootouders zwaaiden en zwierden over de bevroren Hollandse wateren. Zwaaien en zwieren, het lijkt zo makkelijk, maar hier voor heb je wel degelijk een goede techniek voor nodig. Ard Schenk, ambassadeur van de Nederlandse Vereniging van Schoonrijders, gaat zijn best doen om deze vorm van schaatsen op de lijst van werelderfgoed van UNESCO te krijgen.

Deze oeroude vorm van schaatsen wordt nog door slechts 70 Nederlanders beoefend, nergens ter wereld wordt er op deze manier zo geschaatst. Dames en heren gekleed in de stijl van toen; wapperende lange rokken en oud Hollandse en nostalgisch geklede mannen met hoge hoeden. Zij vormen het decor op de ijsbaan en zullen 4 shows geven, om 12.30 / 15.15 / 17.30 en 18.30 uur.

Op de trappen van het oude gemeentehuis, recht tegenover de IJSBAAN, is op 15 december om 12.00 uur en om 14.00 uur een modeshow te zien. Georganiseerd door de ondernemers J.A.Q. Clothing, Holtman Mannenmode en het Koningskind. Deze show loopt vanaf de trappen van de muziekschool langs de baan op en neer op een prachtige blauwe loper.

Mag je graag een rondje hardlopen (of lekker wandelen) in een Kerstmannenpak voor een goed doel? Doe dan mee met de SantaRun op 22 december met je familie, collega’s en/of vrienden.

Het startschot is om 17.00 uur bij het Hortuspark. Om 16.45 uur begint daar dan de warming up die wordt gegeven door sportschool Iedema. Inschrijving (incl. een pak) kost € 10,- en u steunt er een goed doel mee; Make-A-Wish! Voor meer info; www.rotary.nl/harderwijk.

De ijsbaan is opgenomen in het parcours van de SantaRun.
Provincie:
Tag(s):