donderdag, 15. november 2012 - 17:19

Hardrijders vaker op de bon

Amsterdam

In het derde kwartaal van 2012 zijn ongeveer een half miljoen meer verkeersboetes uitgeschreven dan in het tweede kwartaal van 2012.
Dat maakt het Ministerie van Veiligheid en Justitie bekend.

Vooral het aantal boetes voor snelheidsovertredingen en het rijden door rood licht nam de afgelopen maanden toe. In totaal werden in de eerste drie kwartalen van dit jaar 7 miljoen boetes uitgedeeld. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dat een daling van 3,3 procent.

Trajectcontroles
De stijging van het aantal boetes voor te hard rijden komt deels voor rekening van hardrijders bij trajectcontroles. Het aantal opgelegde bekeuringen steeg daar met 172.626 naar 473.755, onder andere als gevolg van de ingebruikname van het nieuwe trajectcontrolesysteem op de A2.

Rood licht
Het aantal boetes voor het rijden door rood licht steeg met 24,2 procent (63.005). Dit is mogelijk een gevolg van de grootscheepse vervanging van flitspalen door het Openbaar Ministerie die vorig jaar is ingezet. De huidige analoge flitspalen worden daarbij vervangen door minder storingsgevoelige digitale exemplaren.

Het totaalbedrag van opgelegde boetes € 13.558.568.
Provincie:
Tag(s):