zondag, 11. maart 2012 - 11:14 Update: 08-07-2014 0:54

Harkemase Boys en FC Lisse in evenwicht

Harkema

In een weinig hoogstaande wedstrijd moesten Harkemase Boys en FC Lisse zaterdagmiddag genoeg nemen met een punt. Ondanks het soms beroerde spel van beide kanten vielen er toch genoeg kansen te noteren, met name voor Harkemase Boys.

Uiteindelijk was het Lisse dat via een vrije trap van Mo Messaoud op 1-0 kwam. Vijf minuten later werd het via Johnsen Bacuna weer gelijk. Daar bleef het bij.

Eerste helft
Harkemase Boys begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut brak Johnsen Bacuna door de verdediging van de bezoekers. Zijn vlammende schot ging net naast het doel van Lisse-doelman Mark de Vries. Ook in de volgende minuten waren er kansen voor Harkemase Boys.

Romano Denneboom kreeg de bal aangespeeld halverwege de Lisse-helft, hij snelde voorbij een paar tegenstanders, maar zijn schot vanaf een meter of 20 was niet doeltreffend. Ook nog in het eerste kwartier werd Romano Denneboom vrij gezet voor doelman Mark de Vries, maar de keeper kwam als winnaar uit deze strijd. Zo bleef het 0-0.

Dit begin van de wedstrijd beloofde veel voor het vervolg, maar dat viel even tegen. De eerste helft bestond van beide kanten voor het grootste deel uit traag voetbal, slechte passes en veel misverstanden. Lissenaar Richard van Heulen kreeg nog wel een schietkans nadat Harkemase Boys een corner slecht wegwerkte, maar zijn schot ging naast.

Op slag van rust liep Boys-middenvelder Bas Hooiveld een hamstringblessure op. Lesly Fellinga ging warmlopen en verving hem na rust.

Tweede helft
Ook het begin van de tweede helft was voor Harkemase Boys. Arjen Bergsma stoomde op aan de rechterkant. Na een combinatie met Oebele Schokker gaf Arjen Bergsma de voorzet. Die belandde bij Romano Denneboom, maar met dubbele bezetting van de Lisse-verdediging kon Romano Denneboom niet meer dan een slap schot produceren.

Hierna begon Lisse meer aan te zetten. Een inzet van Koen Fokkema werd van de lijn gehaald door Roel van der Meulen, die stond opgesteld bij de tweede paal. Een paar minuten later belandde de bal op de lat boven Boys-doelman Jacob de Vries.

Daarna Harkemase Boys weer in de aanval. Oebele Schokker snelde voorbij de linksback van FC Lisse, maar daarna lag opnieuw doelman Mark de Vries in de weg. De rebound was voor Johnsen Bacuna, maar nog steeds hield Mark de Vries zijn doel schoon.

Een kwartier voor tijd zag scheidsrechter Van de Ketterij een overtreding van Erdem Yeni ergens buiten het zestienmetergebied. Mo Messaoud ging achter de bal staan en krulde de bal fraai in de linkerbovenhoek. Zo stonden de bezoekers zomaar op voorsprong.

Het thuispubliek zag de bui alweer hangen, maar het duurde niet lang voordat Johnsen Bacuna toch zijn eerste competitietreffer namens Harkemase Boys liet aantekenen. Een assist van Oebele Schokker en Johnsen Bacuna passeerde Mark de Vries in de lange hoek: 1-1!

In de laatste tien minuten ging vooral Harkemase Boys nog op zoek naar de winnende treffer, maar tot grote kansen kwam geen van beide ploegen meer. Zo moesten Harkemase Boys en FC Lisse genoegen nemen met een punt, waarmee beide niet bijster veel opschieten.

Volgende week
Dinsdagavond speelt Harkemase Boys weer op sportpark De Bosk. In de achtste finale van de districtsbeker Noord is Drachtster Boys de tegenstander. De aanvang van Harkemase Boys - Drachtster Boys is 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro en graag gepast betalen.

Op 17 maart is de volgende competitiewedstrijd. Dan gaat Harkemase Boys op bezoek bij Noordwijk. De wedstrijd op sportpark Duinwetering begint volgende week zaterdag om 14.30 uur.

Opstellingen
Harkemase Boys: De Vries, Bergsma, Werkman, Slager, Bischop, Van Wijk, Hooiveld (46/Fellinga), Van der Meulen (69/Yeni), Schokker, Denneboom (69/Van Bunderen), Bacuna

FC Lisse: De Vries, Weeber, Zoontjes, Supusepa, Vermeulen, Fokkema (69/Ent), Klare (75/Weijers), Van Heulen, Greuter, Hagari, Messaoud (89/Rauws)