donderdag, 12. juli 2012 - 17:09

Havenmedewerker aangehouden op verdenking betrokkenheid cocaïnehandel

Rotterdam

De raadkamer van de Rotterdamse rechtbank heeft dinsdag de voorlopige hechtenis van een 28-jarige Rotterdammer die wordt verdacht van medeplegen of medeplichtigheid aan de invoer van cocaïne met 30 dagen verlengd. De man is werkzaam in de Rotterdamse haven.

Deze aanhouding volgt uit onderzoek naar een drugsvondst in de nacht van 9 op 10 juni in de Tholenstraat in Rotterdam-Charlois. Daar werden bij een standaardcontrole door passerende agenten twintig kilo cocaïne en meerdere vuurwapens gevonden. Die nacht werden al zeven verdachten aangehouden, twee Rotterdammers, drie Albanese mannen en twee mannen uit Equador. De cocaïne is inbeslaggenomen en is inmiddels vernietigd.

Uit onderzoek bleek dat de drugs kort voor de aanhouding uit een container in de Rotterdamse haven waren gehaald, en dat de verdachten daarbij hulp moesten hebben gekregen van binnenuit. Maandag 25 juni kon daarvoor de 28-jarige verdachte worden aangehouden. Bij de aanhouding werd ook een geldbedrag, een Mercedes en een flatscreen televisie in beslaggenomen omdat wordt vermoed dat die afkomstig zijn van crimineel verkregen vermogen.

Het onderzoek naar de invoer van de cocaïne wordt voortgezet. Alle acht verdachten zitten nog vast. Dinsdag werd een negende verdachte aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden, maar blijft nog wel verdachte in het onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):