vrijdag, 27. juli 2012 - 18:19

Havenmedewerkers verdacht van invoer cocaïne

Rotterdam

De Zeehavenpolitie van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft op woensdag 25 juli, in samenwerking met de Douane, negen personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne.

Dit gebeurde naar aanleiding van een vondst van 188 kilo cocaïne die in sporttassen bij een lading cacaobonen afkomstig uit Panama was geplaatst. Onder de aangehouden verdachten zijn vijf medewerkers van een containeroverslagbedrijf. Zij worden ervan verdacht de cocaïne uit de container te hebben gehaald en vervolgens buiten het terrein te hebben gebracht om over te dragen aan de afnemer.

De aangehouden personen zijn zeven mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 27 tot 55 jaar uit Oostvoorne, Hellevoetsluis, Spijkenisse, Amsterdam en Panama. Acht verdachten zijn op vrijdag 27 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hen voor 14 dagen in bewaring heeft gesteld. Een verdachte is door de officier van justitie in vrijheid gesteld. Zij blijft wel verdachte. Het onderzoek wordt voortgezet, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De cocaïne, met een waarde van ruim 6 miljoen euro, is in beslag genomen en vernietigd.
Provincie:
Tag(s):