zondag, 28. oktober 2012 - 0:13

Hedendaagse kunstwedstrijd in Japanmuseum SieboldHuis te Leiden

Leiden

Japanmuseum SieboldHuis en Galerie Diana Lepelaar (www.galeriedianalepelaar.nl), initiëren in het najaar van 2012 het project Inspiring Spirits.

Met dit project wil het SieboldHuis een podium bieden aan hedendaagse kunstenaars door middel van een wedstrijd.

Opbrengst naar kunstenaar
60 kunstenaars maken kans te exposeren in het Japanmuseum SieboldHuis, gelijktijdig met de tijdelijke tentoonstelling ‘Spoken en Geesten - Uit het Tikotin Museum of Japanese Art, Israël’ van 7 december 2012 t/m 17 februari 2013. De kunstwerken worden bovendien ter verkoop aangeboden met een begeleidende brochure, waarbij de opbrengst voor 100% terugvloeit naar de kunstenaar. De kunstenaar met het meest inspirerende werk wint een solo-expositie in de galerie, publiciteit, een jaarabonnement op kunstbeeld (www.kunstbeeld.nl) en een workshop naar keuze aan de kunstacademie Leiden/Haarlem (www.kunstacademieleiden.nl).

Iedere kunstenaar kan met één kunstwerk (afmeting 30x30 cm) deelnemen met als thema “Spoken en Geesten”.

De kosten voor inschrijving bedraagt 25,- euro. Aan de kunstenaars worden geen voorwaarden gesteld voor wat betreft leeftijd en achtergrond (autodidact, academie of amateur). De enige voorwaarde is dat de kunstenaar uit de provincie Zuid-Holland komt. Op maandag 26 november 2012 worden alle deelnemende kunstenaars uitgenodigd hun kunstwerk naar het SieboldHuis in Leiden te brengen. Van alle kunstwerken kiest een deskundige jury 60 werken voor in de tentoonstelling. De jury kiest op basis van uitwerking van het thema ‘Spoken en Geesten’, materiaalgebruik, technische vaardigheid en verbeeldingskracht.
Provincie:
Tag(s):