vrijdag, 17. februari 2012 - 22:36 Update: 08-07-2014 0:54

Heerenveen dichter in het kielzog van PSV en AZ

Heerenveen

[ELF-Voetbal] Twee punten. Dat is het verschil tussen SC Heerenveen en de koppositie van de Eredivisie. De Friezen liepen aan de hand van één goal over NAC Breda heen in het Abe Lenstra Stadion: 1-0.

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat SC Heerenveen voor het laatst puntverlies leed in de Eredivisie. Op zondag 18 december werd in Heerenveen met 1-5 verloren van PSV. Ajax en FC Twente wonnen met diezelfde cijfers van de equipe van trainer Ron Jans, maar verder werd dit jaar nog niet verloren door de Friezen. NAC Breda daarentegen is bezig aan een teleurstellende periode. De club van coach John Karelse staat slechts één plaats boven de nacompetitiestreep en wist in het nieuwe kalenderjaar nog niet te triomferen, ook niet tegen het lager genoteerde Excelsior (3-0).

In het eerste half uur waren SC Heerenveen en NAC Breda aan elkaar gewaagd. Daarna namen de Friezen het heft in handen, wat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Eredivisie-topscorer Bas Dost combineerde er lustig op los met Filip Djuricic, die de bal hard in de rechterbenedenhoek kon plaatsen. Aan de kant van NAC Breda was Jeffrey Sarpong de gevaarlijkste man, maar net als zijn teamkameraden kon ook hij het verschil niet maken. In de slotseconden werd het nog wel even spannend voor het doel van Brian Vandenbussche, maar gescoord werd er niet meer.

SC Heerenveen, op woensdag 21 maart in de halve eindstrijd van de KNVB Beker de tegenstander van PSV, neemt het over negen dagen in Noord-Holland op tegen AZ. Daarna wacht de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, dat in speelronde 23 op bezoek gaat bij NAC Breda. Een week later volgt voor de Bredanaars het uitduel met het lager genoteerde VVV-Venlo.
Categorie:
Tag(s):