zaterdag, 24. maart 2012 - 22:13 Update: 08-07-2014 0:53

Heerenveen doet prima zaken met ruime overwinning op VVV

(ElfVoetbal) SC Heerenveen heeft zaterdagavond prima zaken gedaan in de Nederlandse Eredivisie.

De ploeg van trainer Ron Jans won met 4-1 van VVV-Venlo en steeg hiermee naar de vijfde plaats.

Bij Heerenveen was de zieke Daryl Janmaat afwezig. De vleugelverdediger werd vervangen door Doke Schmidt. Ook bij de bezoekers waren er enkele wijzigingen. Zo speelde Alex Nkume in de verdediging door de afwezigheid van Maya Yoshida en stond Michael Uchebo in de spits ten koste van Uche Nwofor.

De thuisploeg kwam al na zestien minuten spelen op voorsprong. Oussama Assaidi stak de bal tussendoor bij Filip Djuricic die vervolgens aanvoerder Viktor Elm op maat bediende. De middenvelder schoot vervolgens goed binnen: 1-0. Een kwartier later gaf Assaidi laag voor. Topscorer Bas Dost kon de bal net niet toucheren, waarna Djuricic bij de tweede paal binnenliep: 2-0.

Een kwartier na de rust bracht Barry Maguire de hoop terug bij VVV door de 2-1 te maken. Echter was het Elm die vijf minuten voor tijd met zijn tweede doelpunt het duel besliste. Even later maakte Dost met zijn 23ste doelpunt van het seizoen er 4-1 van.