vrijdag, 20. januari 2012 - 13:45

Heipalen parkeergebouw nieuw ziekenhuis Amersfoort de grond in

Amersfoort

Eind januari starten de heiwerkzaamheden van het parkeergebouw op de bouwplaats van het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum op de locatie Amersfoort.

‘Het parkeergebouw is bestemd voor het personeel en wordt op de hoek van het terrein aan de Maatweg gebouwd’, meldt het Meander Medisch Centrum vrijdag.

De bouw vordert met rasse schreden. Vlak voor de kerst bereikte het bouwdeel waar spreekkamers en kantoren komen, aan de voorkant van het ziekenhuis, het hoogste punt.

Dit is nu vier verdiepingen hoog. Het hoogste gebouw van het ziekenhuis wordt voor de verpleegafdelingen. Dit gedeelte zal acht verdiepingen tellen. Het hoogste punt wordt medio 2012 bereikt.

Ruwbouw halverwege
De ruwbouw is nu halverwege: het dak wordt aangebracht, het metselwerk gaat heel snel en het glas wordt in de gevels geplaatst. De binnenwanden worden al opgebouwd. In het gebouw is intussen ook gestart met het aanbrengen van de installaties voor luchtbehandeling en verwarming.

Ook worden de elektriciteitsleidingen gemonteerd. Medio 2012 worden in het terrein de stroom-, gas- en waterleidingen gelegd en wordt de riolering aangesloten.

Interieur
Ook achter de schermen wordt hard gewerkt. Met nog minder dan twee jaar te gaan moet het ziekenhuis al worden ingericht met vaste inrichting en zaken als medische apparatuur, computers en meubilair. Tevens wordt al nagedacht over de verhuizing.

Tussen oplevering van het laatste bouwdeel en de daadwerkelijke verhuizing zit een korte tijd. Om dat in goede banen te leiden, wordt de organisatie daar al op voorbereid. Eind 2013 wordt het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg in gebruik genomen.
Provincie:
Tag(s):