woensdag, 11. januari 2012 - 12:48 Update: 08-07-2014 0:27

Helft mannen sekst met partner van beste vriend

Nijmegen

Bijna 60% procent van de mannen duikt zonder pardon het bed in met de partner van zijn beste vriend. Dit blijkt uit een onderzoek onder de bezoekers van mannenforum Mokkels.nl.

Aan ruim 2100 Nederlandse mannen werd gevraagd of zij naar bed zouden gaan met de vriendin van hun beste vriend. Een ruime meerderheid antwoordde hierop positief om redenen als liefde, lust en wraak.

Verleiding en lust

Zo zegt 1 op de 5 mannen geen nee tegen een vrijpartij wanneer de vriendin in kwestie hém probeert te versieren. Een niet ondenkbare situatie, want uit onderzoek van psycholoog Henk Noort blijkt dat 27% van de vrouwen weleens is vreemdgegaan of dit nog steeds doet.

Ook ontevredenheid over het eigen seksleven (2%) en de mogelijkheid tot een trio (8%) zijn voor 1 op de 10 mannen redenen om de daad te begaan. Hoewel mannen in ruim 30% van de gevallen gedreven worden door lust, blijkt uit onderzoek van psychotherapeut Gary Neuman dat slechts 12% van de vreemdgaande mannen hun minnares aantrekkelijker vindt dan hun huidige partner.

Liefde en wraak

Bij zowel mannen als vrouwen spelen emotionele motieven een rol bij het aangaan van een seksuele relatie. Voor 11% van de mannen is verliefdheid het motief om met de vriendin van zijn beste vriend het bed te delen. Daarentegen betreedt 15% van de mannen het verboden terrein om wraak te nemen op zijn beste vriend. Als deze zelf is vreemdgegaan (2%), hij met jouw vriendin naar bed is geweest (10%) of wanneer hij zijn vriendin niet goed behandelt (3%) worden als legitieme redenen genoemd.

Hoewel het onderzoek van Henk Noort uitwijst dat 25% van de mannen vreemdgaat, doet ruim 40% van de mannen dit in ieder geval niet met de partner van zijn beste vriend. Overspel wordt immers door 30% van de stellen genoemd als belangrijkste oorzaak voor het beëindigen van de relatie.
Categorie:
Tag(s):