maandag, 1. oktober 2012 - 21:43

Helft minder treinen bij sneeuw en strenge vorst

Utrecht

NS en ProRail gaan uit voorzorg vaker een aangepaste dienstregeling rijden bij de verwachting van sneeuw en vorst. Op een aantal trajecten in de brede Randstad rijden treinen dan om het halfuur in plaats van om het kwartier.

Daarmee blijft het treinverkeer volgens de NS en ProRail langer stabiel en de reisinformatie actueler. Met een aangepaste dienstregeling moet een stapeling van problemen, zoals begin februari dit jaar, worden voorkomen.

Een meerjarig programma van NS, ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Milieu moet verder zorgen dat het spoorsysteem beter bestand is tegen grootschalige verstoringen.


"Bij een aangepaste dienstregeling gaan we in de brede Randstad naar halfuur diensten in plaats van kwartier diensten. Twee in plaats van vier treinen per uur betekent minder kans op opstoppingen doordat ProRail meer ruimte heeft om verstoringen op te lossen en NS en ProRail de logistieke puzzel van honderden treinen beter kunnen beheersen”, aldus Ingrid Thijssen, directeur van NS-Reizigers. Bij inzet van de aangepaste dienstregeling worden 4.300 van de 5.200 reguliere treinritten gereden (= 82% van de treinen). Er verandert niets in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Zeeland.
Provincie:
Tag(s):