zondag, 25. november 2012 - 20:52

Helikopter bergt lichaam van op Noordzee overboord geslagen man

Terschelling

Tijdens de zoektocht zondagavond naar de twee overboord geslagen bemanningsleden van het Britse vrachtschip ‘Timberland’ is één persoon teruggevonden. Dit heeft het Kustwachtcentrum Den Helder zondagavond laten weten.

De beide helikopters hebben gezocht tot 19.15 uur en moesten vervolgens brandstof innemen. De Duitse helikopter zag op weg naar Borkum twee lichtjes, maar had te weinig brandstof om dat te onderzoeken.

Smokemarker
Er is een ‘smokemarker’ afgeworpen waarop de Nederlandse helikopter naar die positie is gevlogen en één persoon uit het water wist te halen. Vervolgens moest deze helikopter direct naar een platform, omdat de brandstof op raakte. De opgepikte persoon bleek reeds overleden.

Lichtje op zwemvest
Volgens de piloot van de Nederlandse helikopter zag het er naar uit dat de andere persoon ook overleden is. Een passerend koopvaardijschip is in de buurt en houdt het lichtje van het zwemvest in de gaten. De reddinghelikopter kan door de zware storm (windkracht 10) echter het platform niet meer verlaten en moet wachten tot de wind afneemt.

Motorproblemen KNRM
De twee reddingboten van de KNRM, die onderweg waren naar het zoekgebied, moesten terugkeren, omdat één van hen motorproblemen kreeg en onder begeleiding van de andere terug moest naar station.
Provincie:
Tag(s):