donderdag, 13. september 2012 - 14:53

Henkjan Smits verlaat SBS

Na ruim vijf succesvolle jaren komt er een einde aan de exclusieve verbintenis tussen Henkjan Smits en SBS. In deze jaren presenteerde Henkjan onder andere Het Beste Idee van Nederland, De Nieuwe Uri Geller, Het Mooiste Pand van Nederland, Word Ik Rijk en Het Zullen Je Ouders Maar Zijn en was hij te zien als jurylid van Holland’s Got Talent, So You Wannabe A Popstar en Popstars.

Er is intensief gezocht naar een nieuw programma, dat past bij het karakter van Henkjan en het nieuwe profiel van SBS6. Helaas heeft dat tot op heden nog niets opgeleverd. Dat is dan ook de reden dat besloten is de exclusieve samenwerking te verbreken.

“Ik heb van SBS sinds 2007 veel kansen gekregen en heb me kunnen ontwikkelen van ‘professioneel jurylid’ tot allround tv-maker. Ik ben SBS dan ook bijzonder dankbaar voor alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd. Ik zal dit de komende jaren op velerlei manieren in praktijk brengen,” aldus Smits.

“We zijn Henkjan Smits heel dankbaar voor zijn jarenlange inzet en loyaliteit aan SBS6 als zender en SBS Broadcasting als bedrijf. Hij was als presentator en jurylid betrokken bij belangrijke tv-programma’s die kenmerkend en bepalend zijn geweest voor SBS6. We hebben in overleg besloten dat onze wegen zich vanaf nu gaan scheiden en wij wensen Henkjan heel veel succes in de toekomst”, aldus Georgette Schlick, CEO SBS Broadcasting.

Henkjan is op dit moment voornamelijk actief als trainer/adviseur in het bedrijfsleven. Samen met algemeen directeur van De Baak Arko van Brakel en Y-People’s Erik Jan Koedijk geeft hij de ‘Business X-Factor Strategy Bootcamp’ aan het hoger management van bedrijven. “Het voelt voor mij hetzelfde als wat ik deed voor mijn ‘tv avontuur’ in 2002 begon. Toen begeleidde en coachte ik artiesten, nu adviseer en inspireer ik voornamelijk mensen uit het bedrijfsleven".
Categorie:
Tag(s):