vrijdag, 2. maart 2012 - 10:35

Hennepkwekerijen opgerold

Appingedam

De politie heeft donderdagmiddag twee hennepkwekerijen opgerold en stelt naar beide zaken een onderzoek in. In een bedrijfspand aan de Dirk Huizingastraat in Groningen werd een middelgrote hennepkwekerij opgerold. De politie deed een inval in het pand na een tip.

In een afgetimmerd gedeelte troffen politieagenten in twee ruimtes twee hennepkwekerijen aan. Beide plantages met ruim 700 bijna oogstrijpe planten werden ontmanteld. Alle softdrugs en apparatuur werden in beslag genomen. Uit onderzoek van de energieleverancier bleek dat er illegaal stroom was afgetapt. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.

Appingedam
In een woning aan de Opwierdeweg in Appingedam rolde de politie een kleinere hennepkwekerij op. Agenten namen een kijkje in de woning na een melding. Op de bovenverdieping troffen politieagenten in twee samengetrokken slaapkamers een hennepkwekerij aan met ruim 400 bijna oogstrijpe planten. Ook hier bleek dat er illegaal stroom was afgetapt. De politie heeft de eigenaar van de woning, een 31-jarige man, aangehouden. Alle planten en apparatuur werden in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):