woensdag, 1. februari 2012 - 22:23 Update: 08-07-2014 0:54

Heracles bij de beste vier bekerclubs van Nederland

[ELF-Voetbal] Heracles Almelo heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van de KNVB Beker. In het Polman Stadion won de huidige nummer tien van de Eredivisie van RKC Waalwijk: 3-0.

Via JVC Cuijk (0-1), Berkum (4-0) en De Graafschap (4-0) kwalificeerde Heracles Almelo zich voor de kwartfinales van de KNVB Beker. RKC Waalwijk ontdeed zich van FC Hilversum (0-3), FC Zwolle (0-1) en Go Ahead Eagles (3-2). Vandaag stonden ze tegenover elkaar, net als tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie. Toen vochten de Waalwijkers zich in het Mandemakers Stadion terug van een 0-2 achterstand: 2-2. Vanavond was een puntendeling niet mogelijk. Immer ging het om een bekerronde.

Wel kwam Heracles Almelo net als toen op een 2-0 voorsprong, en dat al na 35 minuten. In een tijdsbestek van vijf minuten lieten Samuel Armenteros (na een briljante ingeving van Lerin Duarte) en Kwame Quansah (na een individuele actie) doelman Jeroen Zoet, die wordt gehuurd van PSV, de bal tot tweemaal toe uit zijn doel pakken. Maar in tegenstelling tot de competitieconfrontatie met de Waalwijkers gingen de Heraclieden nu vrolijk door met scoren. Marko Vejinovic (na een voorzet van Willie Overtoom) nam de derde goal voor zijn rekening. Eigenlijk was het toen al gespeeld, maar na de rode kaart van Evander Sno (vanwege een vermeende elleboogstoot in het gezicht van Duarte) in de 73ste minuut was de Waalwijkse bekerdroom definitief in een nachtmerrie veranderd. Heracles Almelo, dat het voor het eerst moest stellen zonder de naar FC Twente vertrokken Glynor Plet, maakt nu deel uit van de laatste vier van de KNVB Beker.

Heracles Almelo moet zich in de tweede maand van het kalenderjaar 2012 ontdoen van PSV (thuis), FC Twente (uit), Roda JC (thuis) en VVV-Venlo (uit). RKC Waalwijk stuit de komende maand op FC Groningen (uit), SC Heerenveen (thuis), Feyenoord (uit) en Vitesse (thuis).
Categorie:
Tag(s):