woensdag, 11. april 2012 - 22:09 Update: 08-07-2014 0:53

Heracles spoelt bekerkater weg in Breda

[ELF-Voetbal] Heracles Almelo heeft zich uitstekend gerevancheerd voor de 3-0 bekernederlaag tegen PSV van afgelopen zondag. In Breda werd het 'Avondje NAC' van NAC Breda verstierd: 1-2.

NAC Breda had alle reden om te denken dat het vandaag met een overwinning aan de haal zou gaan. Heracles Almelo speelde afgelopen zondagavond, nog niet zo lang geleden dus, de bekerfinale tegen PSV (3-0 nederlaag). En dat zijn ze in Almelo niet gewend, twee wedstrijden in zeer korte tijd. Vermoeidheidsverschijnselen mochten dus niet worden uitgesloten aan de kant van Heracles Almelo, dat vijf van de laatste zes Eredivisie-ontmoetingen verloor.

Wel waren de onderlinge resultaten uit het recente verleden in het voordeel van de zwartwitten. Vorig seizoen behaalde Heracles Almelo de eerste en enige uitzege in Breda. Eerder dit seizoen werd met 2-1 gewonnen in Almelo. Toch kwam Heracles Almelo op achterstand. Jordy Buijs bracht in de 41ste minuut een verandering aan op het scorebord van het Rat Verlegh Stadion. Een geslaagd 'Avondje NAC' leek zo weer eens een feit te worden, maar de formatie van Peter Bosz wist de confrontatie alsnog in haar voordeel te beslechten. Ninos Gouriye en Nemanja Gudelj (eigen doelpunt) verzorgden de Heracles-doelpunten in het laatste kwartier: 1-2. Gudelj kreeg in de 89e minuut ook nog een rode kaart voorgehouden.

Heracles Almelo is door de overwinning op 36 punten komen te staan. NAC Breda had bij winst op gelijke hoogte kunnen komen met de Heraclieden, maar blijft nu steken op dertig punten.