maandag, 24. september 2012 - 18:04

Het ‘Glazen Huis’ staat dit jaar ook in Oostkapelle

Oostkapelle

Ook Oostkapelle heeft dit jaar een ‘Glazen Huis’. Het dorp sluit daarmee aan bij de landelijk actie Serious Request van radiozender 3FM om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis.

Dat maakte de organisatie, in aanwezigheid van de Veerse burgemeester Rob van der Zwaag, op zaterdag 22 september bekend in Eetcafé De Babbelaar in Oostkapelle, waar het ‘Glazen Huis’ van 18 tot en met 24 december gevestigd zal zijn.

In 2012 sluit Oostkapelle, gesteund door gemeente Veere, voor het eerst aan bij 3FM Serious Request. Net als in het ‘echte’ Glazen Huis van 3FM, dat dit jaar in Enschede staat, sluiten 3 DJ’s zich in de week voor Kerst zeven dagen zonder eten op terwijl zij 24 uur per dag een muziekprogramma verzorgen. Initiatiefnemer Hans Burgs, Reinier Wondergem en Jeroen Burgs, alle drie woonachtig in Oostkapelle, zijn dit jaar de eerste bewoners van het Oostkappelse ‘Glazen Huis’. Het publiek kan tegen betaling platen aanvragen, geld doneren en zelf in actie komen. Daarnaast vinden er tijdens de actieweek allerlei activiteiten en optredens plaats. Het bedrag dat met de actie in Oostkapelle wordt opgehaald, gaat volledig naar 3FM Serious Request, en daarmee naar het Rode Kruis.

Dit jaar vraagt 3FM in samenwerking met het Rode Kruis aandacht voor babysterfte in ontwikkelingslanden. In ontwikkelingslanden sterven elk jaar ruim 5,5 miljoen baby’s binnen een maand na de geboorte of voor en tijdens de bevalling. Oorzaak is het ontbreken van goede medische zorg en begeleiding. Met de opbrengst van Serious Request kan het Rode Kruis zwangerschapscontroles initiëren en verloskundigen opleiden. Getrainde Rode Kruis vrijwilligers kunnen na een bevalling op huisbezoek gaan en gezondheidsproblemen bij een baby tijdig signaleren en zorg bieden. Het Rode Kruis zet zich in voor voorlichting, hygiënepakketten, vaccinaties en helpt bijvoorbeeld met vervoer naar een ziekenhuis.

Het ‘Glazen Huis’ in Oostkapelle
De Serious Request actie in Oostkapelle is een initiatief van Hans en Jeroen Burgs, Jacco de Lignie, Marga Jobse en Susanne Coppoolse. Het ‘Glazen Huis’ in Oostkapelle is van 18 december tot en met 24 december dagelijks te volgen via Omroep Zeeland, CTV Zeeland, GoedTV en de portal van ZeelandNet. Voorafgaand en tijdens de actieweek blijven geïnteresseerden op de hoogte via de website www.oostkapellesr.nl, via Twitter (@OKPSR) en Facebook (www.facebook.com/oostkapellesr).

Sinds 2004 zet 3FM Serious Request in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar een ‘stille ramp’ op de kaart. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ's van 3FM zich een week lang op in een glazen studio in een stad in Nederland. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. In 2012 staat het echte Glazen Huis in Enschede.
Provincie:
Tag(s):