zaterdag, 21. april 2012 - 13:38

Het grootste actie sport spektakel aller tijden komt naar Europa

Arnhem

De nieuwste, meest uitdagende en adrenaline opwekkende live show, Travis Pastrana’s Nitro Circus Live, die al bezoekersrecords verbroken heeft in Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland, komt in november en december 2012 voor het eerst naar Europa en wel in GelreDome.

Het zal de grootste en brutaalste action sport productie zijn die ooit opgevoerd is.

Hoofdact van de tour die Engeland, Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, België, Nederland en Spanje aandoet is Nitro Circus grondlegger, 17-voudig X-Games medaillist en action sport legende Travis Pastrana, in zijn eerste Europese tour ooit.

Pastrana zal worden bijgestaan door de voltallige Nitro Circus crew van de MTV hitserie en aankomende Nitro Circus 3D film. Deze crew bestaat uit de bekendste stuntvrouw van de wereld, Jolene van Vugt (CAN) en meervoudig recordhouders Erik Roner (USA), Jim De Champ (USA), Special Greg (USA) en Dusty Wygle (USA), evenals enkele van de beste action sports atleten van de wereld.

Nitro Circus Live is een twee en een half uur durend spektakel met gechoreografeerde action sport. Elke show combineert de grootste en beste freestyle motorcross (FMX) stunts met te gekke BMX en skateboard acties, en natuurlijk de beroemde Nitro Circus crew die spectaculaire stunts uitvoert op een reeks bijzondere voertuigen die gelanceerd worden van de 15 meter hoge Nitro Gigant-A-Ramp.

Fans kunnen verwachten dat zij alles van kinder trikes, ski’s, tandems en scooters tot aan winkelwagentjes, een Barbie auto en zelfs een koelkast van de Gigant-A-Ramp gelanceerd zullen zien. Tijdens de show zullen er ook spectaculair gechoreografeerde FMX stunts worden uitgevoerd, inclusief de ’10 Rider Nitro Backflip Train’, een stunt die je met eigen ogen moet zien om hem te kunnen geloven.

Nitro Circus grondlegger Travis Pastrana zei over de show: “We vinden het geweldig dat we deze spectaculaire show voor het eerst naar Europa kunnen brengen en ik ben heel blij dat we de kans hebben om een live show neer te kunnen zetten voor een groot publiek in verschillende landen. Nitro zorgt er voor dat we elkaar iedere avond weer over de grens heen duwen zodat het publiek nooit weet wat er gaat gebeuren tijdens de show!”

De Managing Director van Nitro Circus Live, Michael Porra, voegde daar het volgende aan toe: “We kijken er naar uit om deze tour voor het eerst naar Europa te brengen en de fans de kans te geven om de grootste namen in action sport te kunnen zien. Het is de grootste action sport productie die ooit in Europa plaats heeft gevonden, met een grote cast van 35 performers. De show zal je compleet wegblazen!”

Speciaal voor de Europese toer is er een innovatief, miljoenen kostende set gemaakt, die het mogelijk maakt om de gigantische show aansluitende avonden op te voeren in verschillende steden door heel Europa. Daarnaast wordt er een exclusieve show gehouden in de O2 in Londen. Het is het eerste action sport evenement in de wereld en er zijn 10 vrachtwagens nodig om de set te vervoeren.

Het merk Nitro Circus, opgestart door Travis Pastrana, Gregg Godfrey en Jeremy Rawle, heeft een grote groei in wereldwijde populariteit meegemaakt. Deze groei is begonnen bij de innovatieve DVD serie waarin Travis en zijn vrienden uitzonderlijk gevaarlijke stunts uitvoeren op een verzameling bijzondere voertuigen.

In 2009 start Nitro Circus een samenwerking met MTV om samen de grote TV hitserie op te zetten, geproduceerd door Godfrey Entertainment en Dickhouse Productions. De twee seizoenen behaalden hoge kijkcijfers in meer dan 60 verschillende landen. Deze hoge kijkcijfers hebben er toe geleid dat de film Nitro Circus 3D later dit jaar wereldwijd uitgebracht zal worden. Hiermee treedt de film in de voetsporen van de film Jackass 3D, die wereldwijd meer dan 120 miljoen dollar aan ticketinkomsten opleverde.

Nitro Circus Live is ontstaan door een samenwerking tussen de grondleggers van Nitro Circus en het in Australië gevestigde sport marketing & evenementen bedrijf Global Action Sports.

Bekijk hier een teaser van de toer - http://bit.ly/ytGHa2
Provincie:
Tag(s):