zaterdag, 18. februari 2012 - 8:36 Update: 08-07-2014 0:54

Hiddink: 'Te vroeg voor het spelen van petanque'

(Elfvoetbal) Guus Hiddink ondertekende vrijdag een contract voor anderhalf jaar bij Anzhi Makhachkala. Tegenover De Telegraaf laat de 65-jarige keuzeheer weten waarom hij zich in dit avontuur stort.

"Allereerst heeft het te maken met enkele goede relaties, die ik heb vanuit mijn tijd als bondscoach van Rusland. Zo is Kerimov een goede vriend van Roman Abramovich. Daarnaast vind ik het gewoon nog geweldig leuk om met jonge, ambitieuze mensen te werken. Natuurlijk zou ik op mijn leeftijd rustig achterover kunnen leunen en mijn dagen kunnen vullen met het spelen van petanque. Maar daarvoor vind ik het nog een beetje te vroeg. Ik heb voldoende mensen om me heen, die me een spiegel kunnen voorhouden, als het allemaal te gedateerd wordt en het echt tijd wordt om achter de geraniums te gaan zitten."

Naar verluidt gaat Hiddink in Dagestan zo'n tien miljoen euro per jaar verdienen. Zelf laat hij zich er niet over uit. "Ik spreek niet over bedragen. Het mag duidelijk zijn, dat ik op mijn 65ste mijn pensioen niet meer hoef veilig te stellen en dus dat het niet in eerste instantie om geld gaat. Natuurlijk heb ik een heel mooi contract, dat ga ik niet ontkennen. Vroeger was het zo dat de trainer altijd één peseta meer kreeg dan de best betaalde speler, maar dat is hier niet zo. Zoals overal in het voetbal gaat bij Anzhi Makhachkala veel geld om en ik weet dat Dagestan een arme regio is. Maar Suleyman Kerimov (de puissant rijke eigenaar van Anzhi Makhachkala, red.), doet veel meer voor deze regio dan alleen maar investeren in Anzhi Makhachkala. Hij bouwt ook ziekenhuizen en probeert Dagestan op allerlei manieren te ontwikkelen. Het voetbal is daarbij ook belangrijk, omdat het niet alleen vermaak maar ook hoop en een vorm van eigenwaarde geeft. Als het lukt om iets structureels neer te zetten met een goede jeugdopleiding, dan hebben de mensen daar alleen maar langer plezier van."

Hiddink heeft er veel zin in om iets op te bouwen bij Anzhi Makhachkala. "We gaan het seizoen, dat tot eind mei loopt, afmaken en daarna is er een optie voor nog een seizoen. Ik heb veel zin om hier iets op te bouwen. Je kunt Anzhi Makhachkala vergelijken met clubs als AZ, FC Twente en Manchester City. Dit is ook een club die zich tussen de gevestigde orde wil wringen."
Categorie:
Tag(s):