maandag, 2. januari 2012 - 19:00

'Hilversum ontsnapt aan een vuurwerkramp'

Hilversum

Hilversum is tijdens de jaarwisseling ontsnapt aan een vuurwerkramp. Dat zegt burgemeester Pieter Broertjes tegenover RTL nieuws.

Rond 00.20 uur kwamen vier personen melding doen aan het politiebureau aan de Groest dat er op de Emmastraat een vuurwerkbom was ontploft. Drie personen (twee vrouwen van 20 en 21 jaar, een man van 22 jaar) hadden verwondingen aan respectievelijk gezicht, rug en been. Zij konden met eigen vervoer naar het ziekenhuis gaan voor behandeling.

Naar aanleiding van getuigenverklaringen kon een 40-jarige man uit Hilversum worden aangehouden. Hij wordt verdacht van het laten afgaan van zwaar, illegaal vuurwerk waarbij door rondvliegend glas drie personen gewond zijn geraakt. Ongeveer 50 ramen zijn gesneuveld en een auto werd vernield. De man is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.

Bij de plek van de explosie werd een vrachtwagen van de man aangetroffen met nog eens duizenden kilo's zwaar vuurwerk. Gelukkig bleef deze auto bij de explosie onbeschadigd. Wanneer deze vrachtwagen was mee ontploft, dan was de aangerichte ravage niet te overzien geweest.
Provincie:
Tag(s):