woensdag, 22. februari 2012 - 19:26

Hinder voor verkeer door bomenkap bij Stadswegviaduct

Groningen

Tussen 27 februari en 13 maart 2012 vinden diverse groenwerkzaamheden plaats bij de Oostelijke Ringweg, ter hoogte van het Stadswegviaduct bij Lewenborg

Het fiets- en autoverkeer kan dan enige hinder ondervinden van onder andere kapwerkzaamheden. Op 28 en 29 februari wordt tijdelijk één rijstrook afgesloten, voor verkeer uit de richting Eemshaven. Het verkeer vanuit de Rijksweg moet rekening houden met een verkorte invoegstrook.

Op 12 maart is de afrit naar de Rijksweg (N360) vanuit de richting Eemshaven tussen 9.00 uur en 15.00 uur, gestremd voor het verkeer. Het fietspad over het Stadswegviaduct wordt niet gestremd. Het verkeer wordt omgeleid via Driebond met borden aangegeven routes. Afhankelijk van de werkelijke duur van de werkzaamheden kan het begin- en eindtijdstip op 12 maart enigszins variëren. Tijdens het kappen van bomen zijn verkeersregelaars aanwezig bij het fietspad om onveilige situaties te voorkomen. Er kan een lichte vertraging zijn voor fietsers.

Nieuwe fiets-/ecobrug
De werkzaamheden vinden plaats omdat de huidige fietsbrug wordt vervangen door een nieuwe fiets-/ecobrug. Daarnaast wordt de geluidswal ten zuiden van het Stadswegviaduct, aan de oostkant van de ring, opgehoogd. Bij het Stadswegviaduct en ten zuiden van het viaduct worden diverse bomen gekapt en singels, hagen en struweel wordt verwijderd. Het merendeel van deze werkzaamheden vindt plaats om ruimte te maken voor de aanleg van de nieuwe fiets-/ecobrug. Als de nieuwe brug aangelegd is, wordt een nieuwe groeninrichting aangelegd. De vergunningen voor de komende groenwerkzaamheden zijn verleend en de termijnen van bezwaar verstreken.
Provincie:
Tag(s):