zaterdag, 17. maart 2012 - 20:39 Update: 08-07-2014 0:53

Hofland stopt na vierde operatie: 'Het is over'

(Elfvoetbal) Na een vierde enkeloperatie is het genoeg geweest voor Kevin Hofland (32). De centrumverdediger van AEK Larnaca stopt per direct met voetballen.

"Ik wil later nog wel leuke dingen met mijn kinderen kunnen doen", zegt de oud-verdediger van Fortuna Sittard, PSV, VfL Wolfsburg en Feyenoord tegenover Sport-Promotion. "Ik ben vrijdag de hele dag van slag geweest. Ik vreesde al voor het ergste, omdat de pijn in de enkel steeds bleef terugkomen. Maar toch, als je het dan zo hoort... Dit kwam als een mokerslag binnen. Het is over. Aan de buitenkant van de enkel is het kraakbeen helemaal weg, in het midden zit nog een klein laagje en het binnenste ziet er redelijk uit. Het is een kwestie van tijd voordat alles zal verdwijnen. In dat geval heb ik een 'Van Basten-enkel', die waarschijnlijk vastgezet zal moeten worden."

"Ik had medisch gezien nog door kunnen spelen, mijn contract bij AEK Larnaca loopt ook nog een jaar door. Maar dan had ik voor aangepaste trainingen moeten kiezen en af en toe een wedstrijd spelen. Dat is geen volwaardig bestaan als betaald voetballer. Heb ik niets aan en de club ook niet. Het is dus in alle opzichten beter om er nu een punt achter te zetten. Ik heb nu vier weken niets meer gedaan. Maar als je de dokter hoort zeggen dat hij een kwartier bezig is geweest om alle ontstekingen weg te branden, dan weet je genoeg. Ik wil wel bij het voetbal betrokken blijven. Als trainer of in een andere functie", besluit Hofland, die tot zeven Oranje-interlands kwam.
Categorie:
Tag(s):