dinsdag, 29. mei 2012 - 10:18

Hond uit warme auto bevrijd door politie

Breda

Een klein zwart hondje is op tweede Pinksterdag 28 mei rond 17.00 uur uit een Franse auto gehaald. Het beestje zat op de Concordiastraat achterin de wagen zonder water, terwijl de buitentemperatuur rond de 27 graden Celsius was. De Franse eigenaresse van het hondje kwam aanlopen toen de politie het beestje net uit de auto hadden bevrijd.

De meldkamer meldde rond 16.30 uur aan de dierenpolitie dat er een kleine hond achter in de bak van een Franse personenauto zat, die daar al even stond geparkeerd. Daarvan waren weliswaar de ramen op een kier gezet, maar het beestje had geen water en de temperatuur in de wagen was te warm.

Ook kon de hond door een rek niet vanuit de achterbak op de achterbank springen. Een agent sloeg een ruit in en bevrijdde het dier. Op dat moment kwam ook de bazin van het beestje aangelopen.

De dierenambulance was ter plaatse om het dier te onderzoeken. Het beestje was oververhit en dronk graag uit de waterbak die men het bevrijdde dier voorzette. Zijn temperatuur was volgens de medewerker van de dierenambulance te hoog.

De eigenaresse is met het beestje terug naar Frankrijk gereden nadat de hond was opgeknapt. De kosten voor de te repareren autoruit worden door haar zelf betaald.
Provincie:
Tag(s):