dinsdag, 14. februari 2012 - 14:07

Honderd Mitsubishi's in mars naar Den Haag

Born

Woensdag zullen zo'n 1500 actievoerende Nedcar werknemers in ruim honderd Mitsubishi's (Colt en Outlander) en 25 touringcars in 'een mars voor werk en gerechtigheid' van Born naar politiek Den Haag voor maximale druk richting Mitsubishi.

De werknemers willen de druk opvoeren voor het Tweede Kamerdebat morgenavond over Nedcar, zodat Nederland zich harder opstelt richting Mitsubishi in Japan. Zij willen dat Mitsubishi meewerkt om ruimte te maken voor andere partijen met nieuw werk en een meer dan uitstekend sociaal plan.

Henk van Rees, bestuurder FNV Bondgenoten: “De Nederlandse regering en de Tweede Kamer hebben de macht om de werknemers te steunen in hun actie en Mitsubishi flink onder druk te zetten. We hebben nu nog een prachtige Nedcarfabriek in Nederland, een kroonjuweel, om voor te vechten.

Mitsubishi mag niet zomaar wegkomen met een botte sluiting, waardoor dit kroonjuweel op de vuilnisbelt terecht komt. Met als gevolg dat vele banen verloren gaan in onze Limburgse regio met hoge werkeloosheid. Wij willen dat het kabinet niet alleen mooie woorden predikt, maar ook echte daden laat zien in dit laatste gevecht voor het voortbestaan van werk bij Nedcar en in Limburg.”
Provincie:
Tag(s):