donderdag, 5. april 2012 - 8:18

Honderdduizend tekenen tegen wet werken naar vermogen

Amsterdam

Ruim 100 duizend mensen tekenden de afgelopen weken op de site www.laatzenietvallen.nl de petitie tegen de wet werken naar vermogen. De FNV biedt de verzamelde handtekeningen op 17 april aan aan de Tweede Kamer.

“Een geweldig resultaat. Dit toont aan dat een heleboel mensen het met ons eens zijn dat de wet werken naar vermogen van tafel moet”, zegt FNV-federatiebestuurder Leo Hartveld. “Mensen laten duidelijk zien dat ook zij niet willen dat honderdduizenden in de armoede terechtkomen.”

De FNV lanceerde op 9 maart een tv-spot in het kader van de campagne 'laatzenietvallen'. “De commercial, die overigens nog steeds te zien is op www.laatzenietvallen.nl, heeft de discussie over deze wet nog meer aangewakkerd. In de afgelopen drie weken tekenden maar liefst 90 duizend mensen de petitie”, aldus Hartveld.

Inmiddels hebben ook bijna 1000 mensen hun persoonlijke verhaal op de website achtergelaten. De FNV biedt die verhalen en de ruim honderdduizend handtekeningen op dinsdag 17 april aan aan de Tweede Kamer. De kamer behandelt van 17 t/m 19 april de wet werken naar vermogen.
Provincie:
Tag(s):