maandag, 2. april 2012 - 8:12

Honderden banen verdwijnen bij omroepen

Hilversum

Naar verwachting zullen er in de komende jaren bij de omroepen zo'n 620 voltijdbanen gaan verdwijnen. Dit staat in een brief van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) die binnenkort naar minister Marja van Bijsterveldt (media) wordt gestuurd, zo schrijft Trouw maandag.

De NPO komt in de brief met definitieve plannen waarmee de 200 miljoen euro bezuinigd moet worden. Behalve het banenverlies verandert er ook iets in de programmering. "We willen in de breedte alle genres blijven uitzenden. Maar daarbinnen gaan we het aantal kortlopende programma's iets terugbrengen omdat die in verhouding duurder zijn om te maken dan langere series", aldus een NPO-woordvoerder in de krant.

Verder zullen kijkers en luisteraars vooral merken dat er een minder groot aanbod aan programma's zal zijn. Van de vier spelshow of actualiteitenrubrieken blijven er straks twee over. Series zullen langer worden, bijvoorbeeld acht afleveringen in plaats van vier, omdat dat scheelt in organisatie- en decorkosten. Ook zullen er meer buitenlandse series worden aangekocht, zo meldt de Volkskrant.
Zelfs voetbal, een van de grote publiekstrekkers, ontkomt niet aan de bezuinigingen. Hagoort in de krant: 'De NOS kan na de huidige contractperiodes in elk geval niet meer én de Eredivisie én de Champions League uitzenden.'
Provincie:
Tag(s):