donderdag, 17. mei 2012 - 17:03

Hondje vermist na aanvaring in vaargeul

Bruinisse

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt een aanvaring tussen een binnenvaartschip en een motorjacht in de vaargeul van de Zuid-Vlije, ongeveer zes kilometer oostelijk van de Krammersluizen van Bruinisse. Bij de aanvaring die omstreeks 12.30 uur plaatsvond, is het jacht gezonken maar de opvarenden bleven ongedeerd. Een hond wordt nog vermist.

Aan boord van het jacht bevonden zich een 59-jarige man en 64-jarige vrouw uit Tilburg. De man kon direct overboord kon springen. De vrouw bevond zich in het jacht en kon met moeite boven water komen. Ze zijn door een ander jacht opgepikt en aan boord van het binnenvaartschip gebracht. Later zijn de slachtoffers ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in Dirksland gebracht. De hond van die zich aan boord van het jacht bevond, een Jack Russel terriër, wordt vermist.

De Waterpolitie van het KLPD stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. Op dit moment is bekend dat de aanvaring gebeurde toen het jacht de vaargeul wilde oversteken. De scheepvaart ondervindt geen hinder van het wrak.
Provincie:
Tag(s):