maandag, 9. april 2012 - 13:24

Hoogbejaarde (81) man overleden na roofoverval

Capelle aan den IJssel

Bij een woningoverval aan de Stationsbuurt in Capelle aan den IJssel is maandagochtend een 81-jarige man om het leven gekomen. 'Wij zijn een uitgebreid onderzoek opgestart en met man en macht op zoek naar de verdachte', meldt de politie maandag.

Overleden
De verzorgster van de bewoner belde maandagochtendd even voor 09..30 uur de politie nadat zij de bejaarde man gewond had aangetroffen in de woning. Politieagenten die snel ter plaatse waren, hebben de man nog gereanimeerd maar dit mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke.

Onderzoek opgestart
Direct is een groot onderzoek opgestart in de omgeving. Vele politiewagens zetten de wijde omgeving af en op meerdere plekken werd uitgekeken naar de verdachte.

Signalement verspreid via Burgernet Hiervoor werd een signalement verspreid via Burgernet en werden alle politie-eenheden via een bericht voor alle wagens gevraagd mee te kijken. Ook de politiehelikopter werd ingezet om vanuit de lucht te zoeken.

Ondanks alle inspanningen is de verdachte nog niet gevonden. De politie gaat door met het onderzoek en is vastberaden de overvaller aan te houden. Vandaag vindt nog buurtonderzoek plaats en verricht de Forensische Opsporing sporenonderzoek.

Getuigenoproep
De verzorgster heeft de overvaller zien wegrennen en kon een goed signalement geven. Het zou gaan om een donkere man, tussen de 20-30 jaar oud, geheel in het donker gekleed met een sjaal om en een muts op. Vermoedelijk had hij een vuilniszak bij zich.

'Weet u wie de verdachte is of heeft u rond half tien een persoon zien wegrennen vanaf de Stationsbuurt? Neem dan aub contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000', aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):