zaterdag, 11. februari 2012 - 20:31

Hoogbejaarde bewoonster ernstig gewond bij woningbrand in Roosendaal

Roosendaal

Een 92-jarige bewoonster van een woning aan de Schubertlaan raakte zaterdagmorgen ernstig gewond bij een brand in haar woning.

Tegen 08.30 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een brand in een woning aan de Schubertlaan. De bewoonster zou vermoedelijk nog in de woning aanwezig zijn.

Bij aankomst ontwikkelde de brand zich snel tot een uitslaande brand. Een trimmer en een automobilist die de brand hadden ontdekt en alarm hadden geslagen, hadden de bewoners van het aangrenzende pand (een tweekapper) gewekt waardoor zij tijdig hun huis konden verlaten.

Brandweerlieden troffen in de brandende woning de hoogbejaarde vrouw op de eerste verdieping aan. Het lukte hen haar naar buiten te brengen. Ambulancepersoneel ontfermde zich over haar en bracht haar in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Roosendaal.

Het aangrenzende pand kon behouden blijven. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak en wil graag in contact komen met de behulpzame automobilist die de brand ontdekte. Hij wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):