dinsdag, 18. september 2012 - 22:08

Hoogeveen begint wervingscampagne voor Burgernet

Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen is onder haar inwoners een wervingscampagne begonnen voor deelname aan Burgernet. Bij alle huishoudens in de gemeente valt een dezer dagen een brief op de deurmat met het verzoek zich aan te melden.

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en ondernemers. Deelnemers aan Burgernet krijgen van de politie een sms of een voicemailbericht om uit te kijken naar bijvoorbeeld een verdwaald kind, een overvaller of een gestolen voertuig.

Burgernetdeelnemers kunnen een actieve bijdrage leveren aan de veiligheid van de buurt. Een proef heeft aangetoond dat het betrekken van inwoners bij veiligheid in hun wijk zichtbaar bijdraagt aan het vergroten van de kans op de heterdaad opsporing van verdachte of het terugvinden van vermiste personen. Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat gemeente, politie en inwoners samen verdachte en vermiste personen opsporen, waardoor de veiligheid in de buurt wordt verhoogd.

Daarnaast kan Burgernet worden gebruikt om te informeren en te alarmeren, bijvoorbeeld om te waarschuwen tegen het vrijkomen van gevaarlijke stoffen of tegen een inbraakgolf in een bepaalde wijk.

Inmiddels hebben zich landelijk 220 van de 400 gemeenten aangesloten bij Burgernet. Het gaat om ruim 550.000 deelnemers. Het aantal succesvolle acties in Noord-Nederland ligt op 30%. Deelnemers aan Burgernet moeten minimaal 16 jaar oud zijn.
Provincie:
Tag(s):