zaterdag, 28. januari 2012 - 21:17

Hoogte dwangsommen Thermphos aangepast

Zeeland

Als gevolg van een advies van de Adviescommissie bezwaarschriften hebben Gedeputeerde Staten van Provincie Zeeland deze week twee lasten onder dwangsom voor Thermphos aangepast.

Het betreft de last onder dwangsom van 30 augustus 2011 voor overschrijding van de norm voor uitstoot van dioxines, en de last onder dwangsom van 15 november 2011 voor overschrijding van de norm voor uitstoot van ammoniak.
Bezwaar

Naar aanleiding van het advies van de commissie heeft Provincie Zeeland de last onder dwangsom voor dioxines herzien. De dwangsom voor dioxines is verlaagd naar € 100.000,-, en de last onder dwangsom voor ammoniak naar € 50.000,-. Reden voor de verschillende hoogtes is dat dioxines in een hogere categorie risicovolle stoffen zijn ingedeeld dan bijvoorbeeld ammoniak of cadmium.
Thermphos had tegen de last onder dwangsom voor dioxines bezwaar aangetekend.

Vorige week heeft de Provincie enkele dwangsommen ingetrokken.
Een last onder dwangsom van juni 2010 voor een onvolledig noodplan is ingetrokken omdat Thermphos inmiddels aan de last heeft voldaan.
Lasten onder dwangsom voor cadmium en zink, beiden uit 2008, zijn ingetrokken vanwege wijziging van de vergunningvoorschriften. Daardoor kon Thermphos de voorschriften niet meer overtreden.
Provincie:
Tag(s):