zondag, 29. april 2012 - 14:15

Horecaportiers in Veendam mishandeld

Groningen

De politie heeft zaterdagnacht twee mannen ( 24 en 27 jaar) uit Oude Pekela aangehouden voor mishandeling van horecaportiers.

Twee portier van een horecagelegenheid aan de Prins Hendrikplein hadden het, om nog onduidelijke reden, met beide mannen aan de stok gekregen. Toen portiers het duo uit het café probeerden te verwijderen, ontstond er een schermutseling. De Pekelders begonnen op de portiers in te slaan. De agressievelingen konden door gewaarschuwde agenten worden ingerekend.

Bij fouillering werd bij de 24-jarige verdachte een aanzienlijke hoeveelheid XTC-pillen en een busje peperspray aangetroffen. Het gewelddadige duo moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De drugs en de peperspray werden in beslaggenomen. Beide verdachten zullen vandaag worden gehoord. Beide portiers raakten licht gewond maar hoefden zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De dienstkleding van beide portiers raakte bij het incident ook beschadigd. Beide portiers deden aangifte. De politie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):