zondag, 6. mei 2012 - 22:30

Horlogedieven in auto sleuren fietser (63) mee

Leiden

De politie kreeg zondag rond 16.30 uur de melding dat op de Kasteelhof in Leiden een man was meegesleurd door een auto. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Ter plaatse bleek dat een 63-jarige Leidenaar op de fiets was aangesproken door inzittenden van een zilvergrijze Audi met buitenlandse kentekenplaten. De Audi was naast de man gaan rijden en een van de passagier die in de auto zat, had ineens zijn arm vastgepakt en hem de auto naar binnen getrokken.

De Leidenaar werd van zijn fiets afgetrokken en een paar honderd meters meegesleurd. Daarna werd hij losgelaten en viel hij op de grond. Dit alles gebeurde op de Kasteelhof.

De auto reed vervolgens weg in de richting van de Vliststraat/ Meerburgerkade. Vermoedelijk is het de passagier te doen geweest om het horloge van de man. Het is echter niet gelukt om het horloge weg te nemen.

De technische recherche heeft onderzoek gedaan op de Kasteelhof. Meerdere getuigen zagen het gebeuren en hebben bij de politie een getuigenverklaring afgelegd.

De politie verzoekt getuigen die nog geen contact hebben gehad, te bellen naar de recherche in Leiden. De recherche komt ook graag in contact met personen die de zilvergrijze Audi met buitenlandse kentekens nog gezien hebben voor of na het incident op de Kasteelhof.

Of personen die weten waar de auto nu is. De recherche Leiden is bereikbaar op het nummer 0900-8844 (lokaal tarief). Wenst u anoniem te blijven dan kunt u bellen naar 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):