vrijdag, 17. augustus 2012 - 16:55

Houtdorp Stroinkslanden in Enschede

Enschede

Van 21 tot en met 28 augustus kan de basisschooljeugd in Stroinkslanden in Enschede meebouwen aan een echt Houtdorp! Stroinkshuis is initiatiefnemer en coördinator van dit gave project en maakt het mogelijk dat de kinderen gratis kunnen deelnemen.

De eerste drie dagen bouwt de jeugd samen met het ‘Dig-it!Team’ van Tetem een Houtdorp waarbij ze alles leren over het ontwerpen, bouwen en inrichten van een hut.

De laatste bouwdag wordt afgesloten met een Housewarming Party. Te Pas bouw levert alle (sloop)materialen waarmee het Houtdorp in het parkje aan de Broekheurnering ter hoogte van de Assinklanden gestalte krijgt.

Evert van den Beld, activering en beheer manager bij De Woonplaats is erg enthousiast over het Houtdorp project 2012. “Vorig jaar hebben we een kleine variant van het Houtdorp uitgerold. Samen met Tetem hebben we het programma dit jaar enorm veel verdieping gegeven. Het daadwerkelijk bijbrengen van uiteenlopende sociale en fysieke vaardigheden aan de jeugd staat voorop,” aldus Van den Beld.

De Tule leerlijnen zijn in het Houtdorp programma geïmplementeerd. Concreet houdt dit in dat de deelnemers de relatie leren leggen tussen het plezier van het werken met kunst en het maken van houten hutten en de vaardigheden en leerdoelen die hen op school worden aangereikt.

De kinderen leren alles over bouwmaterialen, gereedschappen en het maken van een eigen ontwerp, maar ook welke rekenvaardigheden je nodig hebt om vanuit een tekening op schaal je hut te bouwen. Ondertussen kijkt de jeugd met een camera in de aanslag naar verschillende bouwstijlen.

Decoratie en inrichting komen eveneens aan bod. In de dagen na de Housewarming vindt een vijftal creatieve en kunstzinnige workshops plaats in en om het Houtdorp. Tetem heeft deze workshops eveneens op basis van de Tule leerlijnen ontwikkeld en zal ze ook presenteren.
Provincie:
Tag(s):