woensdag, 25. januari 2012 - 8:35

Huisarts start proces tegen RIVM en minister Schippers

Huisarts Hans van der Linde begint een rechtszaak tegen minister Schippers (Volksgezondheid) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Eerder werd de huisarts zelf door de minister en het RIVM gedaagd omdat hij kritisch is over de griepprik. Dit melden verschillende media woensdag.

De huisarts twijfelt al jaren aan het medisch nut van de griepprik. Roel Coutinho microbioloog en directeur van het RIVM, de rijksinstelling die over de griepprikken gaat, werkt als deeltijdhoogleraar samen met farmaceutische bedrijven. Volgens Van der Linde is dit een vorm van belangenverstrengeling. Hierop zijn het RIVM, Coutinho en de Nederlandse Staat naar de rechter gestapt. Zij verwijten de huisarts dat hij de positie en het gezag van het RIVM ondermijnt.

Van der Linde voelt zich door de hele gang van zaken ,,monddood’’ gemaakt door de overheid. 'De minister en het RIVM belemmeren mij in mijn vrijheid van meningsuiting door een voor mij onbetaalbare bodemprocedure aan te spannen', aldus Van der Linde in de media. Hij kreeg veel bijval uit de medische wereld en in een steunfonds voor de huisarts is ondertussen al ruim 45.000 euro gestort.
Provincie:
Tag(s):