vrijdag, 31. augustus 2012 - 20:17

Hulde aan de goede conditie van Jumbomedewerkers!

Goes

Vrijdagmiddag rond half drie kregen agenten van Politie Zeeland in Goes de opdracht om te gaan naar de Jumbo in Goes.

Medewerkers van deze supermarkt reageerden zeer alert toen zij zagen dat twee mannen zeer geïnteresseerd waren als klanten hun pincodes intoetsten bij de kassa. Dit vonden zij erg verdacht en daarom spraken zij de twee mannen aan.

De mannen aarzelden geen moment en gingen er als een speer vandoor. Maar ook de medewerkers van de Jumbo aarzelden vervolgens niet en zij zetten de achtervolging op de mannen in.

De politie werd meteen gebeld en agenten van Politie Zeeland gingen ook met meerdere eenheden op zoek naar de vermeende zakkenrollers.

Doordat er telefonisch contact werd gehouden met de winkelmedewerkers kon één van de verdachten al heel snel aangehouden worden in de Van Doornestraat in Goes.

De andere verdachte was een andere kant op gerend, maar ook hij werd nog steeds op de hielen gezeten door de medewerker van de Jumbo. Op een gegeven moment vluchtte deze man een winkel in aan het Schuttershof. Agenten die ter plaatse gekomen waren hebben deze man daar ook aangehouden.

Alle twee de mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en daar zitten zij nu nog vast. Uit onderzoek is gebleken dat de beide mannen (35 en 39 jaar) afkomstig zijn uit Roemenië. Uit onderzoek blijkt dat beide mannen vaker zijn aangehouden door de politie en dat bijna al deze zaken te maken hebben met het afkijken van pincodes bij geld- of betaalautomaten.

Politie Zeeland waarschuwt vaker voor dit soort praktijken, maar we kunnen er niet vaak genoeg op hameren: Let er alstublieft goed op dat u altijd uw pincode goed afschermt bij het intoetsen in winkels of bij geldautomaten. Geïnteresseerden kunnen dan niet meelezen op het moment dat u de code intoetst. Op die manier houdt u uw zuurverdiende geld gewoon in uw eigen portemonnee en verdwijnt het niet in de portemonnee van een dief!
Provincie:
Tag(s):