vrijdag, 16. maart 2012 - 13:34 Update: 08-07-2014 0:53

Huntelaar schiet Twente met hattrick Europa uit

(Elfvoetbal) De heenwedstrijd in Enschede moest hij missen. Prompt verloor Schalke 04. Maar in de return haalde Klaas-Jan Huntelaar donderdagavond zijn gram tegen FC Twente. Ondanks een snelle 0-1 achterstand won Schalke met liefst 4-1. Via drie treffers van Huntelaar.

En de wedstrijd was nog zo mooi begonnen voor FC Twente. De roodhemden hadden in eigen huis via een discutabele penalty met 1-0 gewonnen. Trainer Steve McClaren koos in de return echter voor een opmerkelijke opstelling. Hij liet stamkrachten Peter Wisgerhof, Leroy Fer en Ola John uit de basiself. Maar desondanks nam FC Twente brutaal de leiding in de Arena Auf Schalke.

Na tweede goede reddingen van doelman Nicolay Mihaylov, maakte Nacer Chadli een knappe individuele actie. Na een combinatie met Luuk de Jong legde hij vanaf de linkerkant naar binnen breed. Willem Janssen schoof de bal beheerst in de linkeronderhoek: 0-1. Schalke 04 wist geen enkele keer gevaarlijk worden en Klaas-Jan Huntelaar moest zich zelfs verwerpen tot een mislukte Schwalbe, die overigens terecht met geel werd bestraft, om iets te forceren.

Maar na een halfuur viel toch de gelijkmaker. Julian Draxler kwam goed op links door en zag Huntelaar wenken. De Achterhoeker kopte snoeihard raak. Maar eigenlijk leek er voor rust ook geen vuiltje aan de lucht voor FC Twente. Schalke 04 acteerde als een stel individualisten en was voetballend de mindere. Maar een ongelukkige handsbal van Willem Janssen leidde de nederlaag in. Klaas-Jan Huntelaar greep het presentje, in de vorm van een strafschop, met beide handen aan: 2-1.

Halverwege het tweede bedrijf was Willem Janssen opnieuw ongelukkig bij de 3-1 betrokken. Raúl verlengde de bal met de rug naar het doel toe slim met de hak op de inkomende Jermaine Jones. De Amerikaan trof via het been van Willem Janssen raak. McClaren bracht twee aanvallende wissels, maar dat pakte faliekant verkeerd uit. Tien minuten voor tijd profiteerde Huntelaar van de verkregen ruimte, kapte Dwight Tiendalli en joeg de bal ongenadig hard en zuiver in het doel: 4-1.
Categorie:
Tag(s):