donderdag, 14. juni 2012 - 15:22

Identiteit bommelder Rotterdam bekend

Rotterdam

De politie kent inmiddels de identiteit van de man die dinsdagmiddag een bommelding deed in een metro in metrostation Delfshaven. Het gaat om een 31-jarige Rotterdammer met een psychiatrisch verleden.

Dinsdagmiddag rond 15.45 uur kwam bij de politie Rotterdam Rijnmond een melding binnen over de bommelding in het metrostel. Ter plaatse bleek dat een passagier iets had geroepen over een bom. Hij stapte daarna uit. Passagiers waarschuwden de treinbestuurder en deze besloot de trein op station Delfshaven stil te zetten.

Direct daarna is het volledige station ontruimd en is zowel het metroverkeer onder de Schiedamseweg als het tramverkeer bovengronds stilgelegd. Ook het overige verkeer werd omgeleid. Medewerkers van het Team Explosieven Verkenners van de politie Rotterdam Rijnmond stelden een onderzoek in in de trein en troffen daar een rugzak aan. In de rugzak zaten geen explosieven. Om ongeveer 16.30 uur was het metroverkeer weer op gang.

De man die de bommelding deed blijkt een 31-jarige Rotterdammer met een psychiatrisch verleden. Het was zijn rugzak die achterbleef in de metro. Hij is na een gesprek op het politiebureau teruggebracht naar de kliniek waar hij in het verleden verbleef. Het Openbaar Ministerie bekijkt of de man vervolgd wordt.
Provincie:
Tag(s):