dinsdag, 1. mei 2012 - 16:11

Identiteit daders dodelijke overval Haagse juwelier vrijgegeven

Den Haag

De politie heeft dinsdagmiddag de identiteit vrijgegeven van de twee overvallers, die woensdag 25 april juwelier Lapidee aan de Haagse Beeklaan overvielen waarbij de 47-jarige eigenaar Ruud Stratmann dodelijk gewond raakte.

Het gaat om de 19-jarige B. en de 19-jarige G., uit Den Haag. De afgelopen dagen heeft de politie op meerdere locaties in de regio naar de mannen gezocht, maar tot op heden zijn zij nog voortvluchtig. De politie sluit niet uit dat zij in het buitenland verblijven.

Mede dankzij de vele tips die binnenkwamen nadat de politie de beelden van de overval afgelopen vrijdag vrijgaf, kon de identiteit van de twee verdachten worden vastgesteld.

Meer dan 200 tips
Ruim 40 rechercheurs werken sinds de overval aan het opsporen van de mannen. Zij laten hierbij geen middel onbenut. Mede daarom gaf de politie vrijdag 27 april foto's en beelden van de overval vrij. Hierop kwamen meer dan 200 tips binnen. Mede dankzij deze tips kon het rechercheteam de identiteit van de twee verdachten vaststellen.

YouTube
Het rechercheteam roept daarbij uw hulp in, door beelden van de beveiligingscamera’s uit de juwelier vrij te geven. Bekijk het opsporingsfilmpje op het Youtube-kanaal van de politie.

Tips? Bel de politie!
Kent of herkent u deze overvaller of heeft u informatie die van belang kan zijn bij het onderzoek? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het speciale rechercheteam via telefoonnummer 0900-8844.

Beloning 15.000 euro
De hoofdofficier van justitie in Den Haag looft een beloning van 15.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de overvallers van juwelier Lapidee. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.
Provincie:
Tag(s):