donderdag, 3. mei 2012 - 15:21

Iedere dag verdwijnen er 41 brom- en snorfietsen

Den Haag

In de eerste drie maanden van dit jaar werden zelfs 742 meer brom- en snorfietsen gestolen dan in het eerste kwartaal van 2011, een stijging van maar liefst 25 procent. Dat staat in de nieuwste Verzekerd!, het relatiemagazine van het Verbond.

Uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) blijkt dat het aantal diefstallen van brom- en snorfietsen tussen 2007 en eind 2011 is gestegen van 9.774 naar 16.869, een stijgingspercentage van maar liefst 73 procent. In Verzekerd! noemt Mojgan Yavari van AVc het dan ook opmerkelijk dat er voor het vierde achtereenvolgende jaar meer brommers dan auto’s zijn gestolen, terwijl het wagenpark uit zo’n 8,5 miljoen (bestel)auto’s bestaat en er ‘slechts’ één miljoen brom- en snorfietsen in ons land rondrijden.

Bromfietsdieven zijn volgens haar steeds professioneler. “Ze stelen op bestelling en verkopen de bromfietsen door onder een vals kenteken of in onderdelen. Ook worden gestolen brommers steeds meer gebruikt bij overvallen als vluchtvoertuig.”
Provincie:
Tag(s):