woensdag, 28. november 2012 - 15:18

IGZ:Laser Surgery blijft voorlopig dicht

Haarlem/Den Haag

Minister Edith Schippers (VWS) heeft besloten dat privékliniek Laser Surgery in Haarlem de behandelingen en verrichtingen nog niet mag hervatten. Dit heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) woensdag laten weten.

De minister heeft, op basis van informatie die de kliniek haar heeft gegeven, vastgesteld dat het niet aannemelijk is dat de tekortkomingen die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft geconstateerd, voor dinsdag 27 november 12.00 uur zouden zijn verholpen. 

De termijn van de verlenging van het bevel is onbepaald: zodra de IGZ vaststelt dat de veiligheid en de kwaliteit van de zorg bij Laser Surgery weer aan de eisen voldoet, kan de kliniek de activiteiten hervatten.

Privékliniek Laser Surgery in Haarlem is sinds 20 november op bevel van de inspectie gesloten. De kliniek moest per direct stoppen met de behandeling van patiënten omdat er volgens de inspectie acuut gevaar was voor de veiligheid en gezondheid van patiënten.

Begin augustus van dit jaar was Laser Surgery al gesloten op bevel van de inspectie. Ook toen dreigde er acuut gevaar voor patiënten omdat er niet aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg werd voldaan.

Op 19 september constateerde de inspectie dat de kliniek voldeed aan de randvoorwaarden voor verantwoorde zorg, waarop de kliniek op 24 september weer open mocht. Laser Surgery is een privékliniek waar cosmetische ingrepen zoals liposuctie, ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en haartransplantaties worden gedaan.

Tijdens een onaangekondigd bezoek op 13 november constateerde de inspectie dat de bestuurder de met de inspectie gemaakte afspraken niet nakomt en dat er opnieuw acuut gevaar is voor de patiënten.
Provincie:
Tag(s):