vrijdag, 30. november 2012 - 11:17

'Ik ga echt niet gooien, wat denk je wel idioot!'

Abcoude

Een achtervolgde winkeldief had donderdagmiddag een heel andere versie van de bedreigingen die hij had geuit, dan zijn achtervolgers.

Rond 15.20 uur zag een medewerker van een winkel aan het Dokter van Doornplein dat een klant meerdere spullen uit de stellingen pakte en die in zijn jaszakken en een tas stopte. De man liep de winkel uit, zonder iets af te rekenen. Enkele personeelsleden renden achter hem aan. Tijdens de achtervolging gooide de verdachte meerdere van de gestolen spullen weg.

Baksteen
Op de Heinkuitenstraat pakte de verdachte een straatklinker op en riep "Ik gooi die baksteen naar jullie toe, ik maak jullie dood!". De achtervolgers bleven daarom op afstand, maar gaven de achtervolging niet op en belden 1-1-2.

Kordate bewoner
De verdachte vluchtte achtertuinen in van woningen aan het Brandweerplein. Hij klom over meerdere schuttingen, maar trof in de laatste tuin een bewoner. Die bedacht zich geen moment en pakte de verdachte, een 44-jarige Amsterdammer, beet. Hij droeg de Amsterdammer even later over aan de politie.

Etenswaren
De verdachte verklaarde aan de agenten dat hij had gezegd toen hij de steen had opgepakt "Ik ga echt niet gooien, wat denk je wel idioot!" Hij bleek nog voor dertig euro aan gestolen etenswaren in zijn kleding te hebben.

De agenten brachten hem over naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek is ingesloten. Een medewerker van de winkel deed aangifte van de diefstal en de bedreiging met geweld.
Provincie:
Tag(s):