vrijdag, 19. oktober 2012 - 23:53

Ik Start Smart

Arnhem

Tweehonderd startende Arnhemse ondernemers kunnen dankzij een bijdrage van de gemeente een beroep doen op een Ik Start Smart traject. Dit traject dat startende ondernemers op weg helpt en voorziet van advies, training en coaching is de afgelopen jaren bijzonder succesvol gebleken.

Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om voor de komende vier jaar een bedrag beschikbaar te stellen van 200.000 euro.

Wethouder Michiel van Wessem: “Het gegeven dat deelnemers aan het Ik Start Smart traject een aanzienlijk grotere kans hebben om succesvol te zijn en te blijven, is een belangrijke reden om hier opnieuw budget voor vrij te maken. Dat ondernemers ook zelf financieel bijdragen, maakt het traject minder vrijblijvend en daardoor ongetwijfeld succesvoller.”

Resultaten 2008-2011
Uit onderzoek door de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat Ik Start Smart ondernemers het ruim 25% beter doen dan startende ondernemers zonder ondersteunend traject. In totaal zijn 1528 starters in Gelderland begeleid, waarvan 213 in Arnhem. Bij 700 startende ondernemers is de bedrijfsvoering verbeterd en geprofessionaliseerd. En van de groep zogenaamde pré-starters heeft 35% binnen 9 maanden een eigen onderneming.

Over Ik Start Smart
Het project Ik Start Smart is een samenwerkingsproject van de provincie Gelderland, deelnemende gemeenten en de Kamer van Koophandel. Voor deelname aan een Ik Start Smart traject betaalt de deelnemer zelf € 250, de gemeente draagt € 1000 bij per traject en de provincie € 1600.
Provincie:
Tag(s):