donderdag, 20. september 2012 - 21:27

Ikazia ziekenhuis meest patiƫntvriendelijke ziekenhuis

Rotterdam

Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam is het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland.

De prijs is tot stand gekomen op basis van beoordelingen op waarderingssite ZorgkaartNederland.nl. Patiënten gaven het Ikazia vooral hoge waarderingen voor de deskundigheid en voor het feit dat patiënten er op hun gemak worden gesteld.

Alle ziekenhuizen met meer dan 100 waarderingen op ZorgkaartNederland.nl dongen mee voor de titel Meest Patiëntvriendelijke Ziekenhuis van Nederland. Om te komen tot de uiteindelijke ranking van een top 50 van ziekenhuizen is gekeken naar onder andere het gemiddelde cijfer dat mensen geven op ZorgkaartNederland voor aspecten als de accommodatie, de medewerkers, de informatievoorziening en de behandeling. Zowel de beoordelingen voor het ziekenhuis zelf als voor de artsen die er werken zijn meegeteld. Onderzoeksbureau Market Response heeft de beoordelingen van patiënten vervolgens geanalyseerd.

‘De tijd is rijp voor een prijs als deze," zegt Wilna Wind. "Patiënten vinden patiëntvriendelijkheid heel belangrijk. Dat blijkt keer op keer uit de waarderingen op ZorgkaartNederland.nl. Mensen baseren hun oordeel over een ziekenhuis zowel op de medische behandeling, als op de manier waarop ze worden bejegend en geïnformeerd.’

Donderdagavond wordt op het Nationale Zorg Jaarrpijs Gala de top vijf van meest patiëntvriendelijke ziekenhuizen bekendgemaakt. Op de 5e plaats eindigt het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Op de 4e plaats Sint-Jans gasthuis in Weert. De derde plaats is voor het Leids Universitair Medisch centrum en de tweede plaats voor het Deventer Ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):