zondag, 8. april 2012 - 16:52

Illegale straatracers Botlek op de bon geslingerd

Rotterdam/Botlek

In de nacht van zaterdag op zondag hebben agenten een controle uitgevoerd op illegale straatracerij in het industriegebied de Botlek. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Locatie Oude Maasweg
Agenten van de Zeehavenpolitie bezochten vannacht de bekende locaties en troffen rond 01.00 uur op de Oude Maasweg een grote groep personen en auto's aan die zich bezig hielden, dan wel aanwezig waren bij, een illegale straatrace. Zij sloten de weg af en noteerden de gegevens van alle personen.

In totaal werden er 89 processen-verbaal opgemaakt voor het overtreden van de APV (algemene plaatselijke verordening) en kregen enkele personen een wijkverbod. Eén persoon werd aangehouden voor het overtreden van een wijkverbod.

Illegale straatraces en het agressieve rijgedrag van grote groepen aanwezigen leiden vaak tot klachten zoals van overlast, intimidatie en schade aan bedrijfsterreinen. De races vergroten ook de kans op ongelukken bij toeschouwers en het overige wegverkeer.

Uit de politieregistraties blijkt dat deelnemers en toeschouwers van de straatraces meerdere locaties per avond aandoen. Ook op weg naar hun volgende locatie over de openbare wegen vertonen zij gevaarlijk en agressief rijgedrag. De politie treedt op bij overtredingen en surveilleert regelmatig in het gebied om straatracerij en overlast te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):